Een zoektocht naar de optimale trap

De bouwsituatie

Het model van de ideale trap is sterk afhankelijk van de context waarin deze komt te staan. Gaat het om een nieuwbouwwoning? Dan heb je de vrije keuze!

Gaat het om een bestaande woning? Dan dient u rekening te houden met tal van factoren zoals bijvoorbeeld de aanwezige trapopening. In deze situatie kan u beter contact opnemen met een erkende trapproducent.

Het trapmodel

Er bestaan tal van verschillende modellen van trappen. Belangrijk om hier de juist keuze te maken is niet enkel het uitzicht van het trapgeheel, maar ook de functie die het heeft binnen de leefomgeving. Een keldertrap zal dan ook een heel ander model hebben dan de eye catcher in de inkomhal. De benamingen van de meest voorkomende modellen zijn de volgende:

  • Steektrap
  • Kwartdraaitrap
  • Open of gesloten trap
  • Spiltrap
  • Bordestrap
  • Zwevende trap

Meer uitleg over de verschillende modellen kan u lezen in één van onze volgende blogs!

Het beschikbare budget

Het budget is een belangrijk gegeven bij de zoektocht naar de optimale trap. Dit zal in grote mate enerzijds het model en uitstraling bepalen, maar ook het type van uw trappenspecialist. Indien het budget eerder beperkt is, zal de optimale keuze een standaardmodel zijn. Wanneer er voldoende ruimte beschikbaar is in het budget, zal een producent met maatwerk een betere optie vormen. Let op: een trap wordt meestal intensief gebruikt in de woonomgeving, goede kwaliteit is dus zeker niet onbelangrijk.

Samenstellen van uw trap

Op basis van voorgaande informatie, kan u starten met het ontwerpen van de mogelijke trap. Dit is sterk afhankelijk van de rest van uw interieur. Kiest u voor een volledig houten trap? Een stalen trap met treden uit hout of steen? Of een volledig stalen trap? Vervolgens kan de trap aangevuld worden met een bijhorende trapleuning, balustrade of verlichting.

Hier een link voor meer inspiratie.

Heeft u vragen bij deze blog? Wenst u informatie over een potentiële samenwerking?