Stralen

Cruciaal bij een goede oppervlaktebehandeling is starten met een goede voorbehandeling van het oppervlak. Dit allereerst door het reinigen van het te behandelen oppervlak. Nadien wordt door de straaltechniek de juiste oppervlakteruwheid gecreëerd op het product.

Zandstralen

Bij harde materialen kan er best geopteerd worden voor zandstralen. Dit is een oppervlaktebehandeling waarbij door het gebruik van een compressor gritkorrels op het oppervlak  worden geblazen en kan zo de gewenste oppervlakteruwheid worden bereikt.

Bij International Steel Coating worden uw producten door onze vakmannen handmatig gestraald in onze straalcabine.

Doordat het grit voortdurend wordt aangevuld en gezuiverd, wordt deze procedure gekenmerkt door weinig problemen. We garanderen ook een snelle coating nadat de producten zijn afgeblazen. Door het per product kiezen van de juiste oppervlakteruwheid,  zullen de latere coatinglagen (zoals poedercoating / natlakken) bovendien optimaal aanhechten.

Staalstralen

Bij grote metalen stukken zullen onze vakmannen gebruik maken van staalstralen. Deze voorbehandeling is cruciaal om het oppervlak goed te reinigen, alvorens de gevraagde behandeling te geven. Bij deze techniek wordt het staal onder grote druk met staalkorrels gestraald. Het materiaal krijgt hierdoor een zuiver (SA 2 ½) en erg ruw oppervlak. In onze straalcabine kunnen we constructies behandelen met een maximale grootte van 16m x 5m x 5m.

Net zoals bij zandstralen wordt hier ook een snelle coating gegarandeerd, nadat de producten zijn afgeblazen. Door per product de juiste oppervlakteruwheid te kiezen, zullen de latere coatinglagen (zoals poedercoating / natlakken) bovendien optimaal aanhechten.